dimecres, 19 d’abril del 2017

Us recomanem...


Títol: Jane, el zorro y yo
Autora: Isabelle Arsenault
Il·lustradora: Fanny Britt
Editorial: Salamandra
Edat recomanada: a partir de 10 anys



Hi ha molts llibres que tracten sobre l’assetjament escolar, un tema molt actual i del qual cal parlar-ne amb els infants i adolescents per tal que prenguin consciència de les greus conseqüències que pot comportar. El còmic, però, no l’ha tractat en gaires ocasions i per això, quan vam descobrir “Jane, el zorro y yo” vam tenir una sorpresa molt agradable.  

“Jane, el zorro y yo” és una novel·la gràfica excel·lent, increïblement bonica. Quan ens endinsem a les seves pàgines ens trobem a Mont-real i allà, en el si d’una escola convencional, hi ha l’Hélène, una noieta que amb 12 anys està vivint un autèntic malson. Els companys la deixen de banda i la insulten, la seva autoestima se’n ressent i ella només troba aixopluc en la literatura, concretament en la lectura de la novel·la “Jane Eyre”, amb la protagonista de la qual se sent molt identificada i en ella hi troba consol i petits moments per evadir-se del dolor que sent. La literatura és la seva salvació, el seu refugi.
D’una banda tenim la història explicada per la mateixa Hélène, a llapis, tons grisos i càlids i on tant l’autora com la il·lustradora aconsegueixen evocar un munt d’emocions. I per altra banda tenim les escenes del llibre que llegeix la noia, tal i com ella se les imagina, dotades de molts colors i que contrasten amb la resta. Potser algun dia les pàgines de l’Hélène aconseguiran llum i color?

Commovedora, poètica, punyent, emotiva, evocadora, esperançadora, adreçada a tots els públics, traduïda a molts idiomes i mereixedora d’una colla de premis internacionals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada