dilluns, 31 d’octubre del 2016

No és una moda...

és una tradició ben arrelada: Els rosaris, com la resta d'elaboracions gastronòmiques de Tots Sants posen èmfasi a l'entrada de la tardor, i és que els cossos es preparen per al fred i els menjars són més calòrics. El seu origen se situa a les ofrenes que es feien antigament als morts amb productes derivats de la farina cuita al forn combinada amb els fruits d'aquest temps. Són una evolució d'aquest costum festiu consistent a posar sobre les sepultures aquestes menges que hom creia que ajudaven les ànimes dels morts a sobreviure durant el seu viatge.



Ho creiem o no,el que és ben cert és que els rosaris són part del nostre bagatge cultural i nosaltres, com no pot ser d'altra manera, contribuïm a la seva pervivència. Per això hem realitzat el ja institucionalitzat sorteig anual. La sort capritxosa ha volgut que tres dels cinc afortunats fossin de cinquè. Mirau:

Enhorabona! I moltes gràcies a tots els pares/mares que hi heu col.laborat!
Us deixam amb una dita:

Per Tots Sants, les olives a les mans!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada