divendres, 25 d’octubre del 2013

Canvi de quèèè??...



... idò sí, dissabte toca canvi d'hora! Dia 26 d'octubre a la matinada els rellotges passaran de les tres a les dues, per tornar a l'horari d'hivern. És una norma de compliment obligatori a tots els països que pertanyen a la Unió Europea. Resulta que aquest fet, d'endarrerir o avançar els rellotges no té res a veure amb les llunes,ni amb l'acció sobrenatural dels déus de l'Olimp...sinó que té el seu origen únicament en l'acció de l'home i en els seus intents d'estalviar energia, encara que amb molt debat sobre la seva utilitat real. Se li atribueixen diversos impulsors, un d'ells Benjamin Franklin que mentre vivia a París va proposar als francesos que s'aixequessin més prest  per aprofitar la llum del Sol. 
Fins a la Primera Guerra Mundial però, no es va estendre a tota Europa perquè es volia estalviar carbó. Aquest canvi d'hora no és comú a tot el planeta ja que hi ha molts països que no l'apliquen.
 I ara ... una curiositat...
- Amb el canvi d'horari d'hivern, en el cas de bessons,un nin nascut a les 2:59 i un altre, oficialment a les 2:01, tot i néixer després, el segon seria els més gran...
Vos havíeu aturat a pensar-ho...? 
 Segurament molts de vosaltres celebrareu dormir una hora més... 
Dilluns ens veiem a les nou...no arribeu a contrarellotge! 
I tots/es els dormilegues..., feis-li l'ullet al vostre comptador d'hores ...i feliços somnis! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada