dilluns, 25 de març del 2013

Panades?, Formatjades?, Pastissets?...


Diferents  noms per a designar uns dels  protagonistes culinaris d'aquestes dates:
A Mallorca, en deim panades: tenen una forma cilíndrica, poden ser de carn, de peix, de xítxeros o pèsols . Les més típiques són les que es fan per a Pasqua, de me, ja que és quan la carn és més bona.  A Menorca es diuen formatjades i malgrat el seu nom no tenen formatge, sinó dauets de carn, una mica de saïm i de sobrassada. Al País Valencià s'anomenen pastissets però aquests poden ser tant dolços com salats.  Les panades són un menjar típic arreu del món i el seu origen és molt difícil de precisar. 
 Nosaltres, demà farem panades de carn, i de carn  i pèsols.  Ens estrenam com a "panaders"...Ja  vós contarem com ens ha anat... i si ens surten bones, fins i tot les vos deixarem mirar!... Bé...també vos en  passarem la recepta!
  Ara idò, a arromangar-se i... bones panades!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada