dilluns, 31 d’octubre del 2016

No és una moda...

és una tradició ben arrelada: Els rosaris, com la resta d'elaboracions gastronòmiques de Tots Sants posen èmfasi a l'entrada de la tardor, i és que els cossos es preparen per al fred i els menjars són més calòrics. El seu origen se situa a les ofrenes que es feien antigament als morts amb productes derivats de la farina cuita al forn combinada amb els fruits d'aquest temps. Són una evolució d'aquest costum festiu consistent a posar sobre les sepultures aquestes menges que hom creia que ajudaven les ànimes dels morts a sobreviure durant el seu viatge.



Ho creiem o no,el que és ben cert és que els rosaris són part del nostre bagatge cultural i nosaltres, com no pot ser d'altra manera, contribuïm a la seva pervivència. Per això hem realitzat el ja institucionalitzat sorteig anual. La sort capritxosa ha volgut que tres dels cinc afortunats fossin de cinquè. Mirau:

Enhorabona! I moltes gràcies a tots els pares/mares que hi heu col.laborat!
Us deixam amb una dita:

Per Tots Sants, les olives a les mans!


dijous, 27 d’octubre del 2016

"L'obria cada matí...

i escrivia sobre les seves alegries i tristeses, sobre tot el que havia après i tot el que havia desitjat..."
Emmarcat dins la celebració del Dia Mundial de la Biblioteca i gràcies a na Cati hem gaudit d'una joieta de llibre: Els fantàstics llibres voladors del senyor Morris Lessmore!És una meravella a nivell visual. Transmet la màgia de la paraula i dels llibres entranyablement. Després de fer-ne un contacontes, n'hem vist el curtmetratge guanyador d'un premi Oscar. Si en voleu gaudir clicau l'enllaç:

Fantàstic


Nosaltres farem com el senyor Lessmore: Seguirem escrivint sobre les nostres alegries i les nostres tristeses, sobre el que aprenem i el que desitjam...I seguirem estimant les paraules, les històries i els llibres!


I també...

hem "estrenat" tema de socials; i va de clima:






A la tardor sembraria...

si hi hagués saó! 
Avui els alumnes de Cicle Superior ens hem estrenat a l'hort: ha estat el torn d'un petit grup de cinquè. Aquí en teniu unes imatges:






dilluns, 24 d’octubre del 2016

Nosaltres també ho hem celebrat!

Mirau:


















Gràcies una vegada més a na Cati, la nostra bibliotecària i a tots aquells que ens heu donat l'oportunitat de viure-ho! 

Enguany, amb nom de dona...


Ledicia Costas i  Elena Odrizola han estat les elegides per a realitzar el disseny i el cartell d'aquest dia commemoratiu.

divendres, 21 d’octubre del 2016

Amb U d' Úrsula...

s'escriu bunyols! I aquests dolços típics d'una tardor tímida que s'ha torbat a arribar, avui han estat els protagonistes. Aquí en teniu algunes imatges:

















Moltes gràcies a tots i a totes els que hi heu col.laborat! Molts d'Anys!

dimecres, 12 d’octubre del 2016

Ratolí...

en venda! Hem dedicat algunes de les sessions de valors a treballar l'empatia, la capacitat de posar-se en el lloc de l'altre, comprendre les seves emocions i sentiments... Una de les eines que hem utilitzat ha estat aquest curt (només dura quatre minuts) protagonitzat per un ratolí de grans orelles que ningú no vol comprar a una botiga de mascotes. 
El podeu veure clicant el següent enllaç:

Ratolí en venda