dijous, 31 d’octubre del 2013

Va de rosaris...

Els alumnes de tercer cicle hem elaborat els tradicionals rosaris de Tots Sants i els hem regalat als capricis de  la sort. Els números que n'han resultat, han estat aquests: 



 Mirau quina planta que fan: 




 De ben segur que els guanyadors/es quedaran amb un bon gust de boca... i als que només en podem gaudir amb la vista...sempre ens queden els padrins...!
 Bon cap de setmana llarg i enhorabona als afortunats/es! 

dimarts, 29 d’octubre del 2013

Sóc aquí...

Sembla que la tardor, fresca i ploranera, arriba per quedar-s'hi. 


Ho fa de manera sorollosa... I diu la dita :
Quan trona per l'octubre, neu segura!   
Nosaltres deixarem que el temps faci la seva... De moment, gaudirem de l'olor de terra banyada...! 

divendres, 25 d’octubre del 2013

Canvi de quèèè??...



... idò sí, dissabte toca canvi d'hora! Dia 26 d'octubre a la matinada els rellotges passaran de les tres a les dues, per tornar a l'horari d'hivern. És una norma de compliment obligatori a tots els països que pertanyen a la Unió Europea. Resulta que aquest fet, d'endarrerir o avançar els rellotges no té res a veure amb les llunes,ni amb l'acció sobrenatural dels déus de l'Olimp...sinó que té el seu origen únicament en l'acció de l'home i en els seus intents d'estalviar energia, encara que amb molt debat sobre la seva utilitat real. Se li atribueixen diversos impulsors, un d'ells Benjamin Franklin que mentre vivia a París va proposar als francesos que s'aixequessin més prest  per aprofitar la llum del Sol. 
Fins a la Primera Guerra Mundial però, no es va estendre a tota Europa perquè es volia estalviar carbó. Aquest canvi d'hora no és comú a tot el planeta ja que hi ha molts països que no l'apliquen.
 I ara ... una curiositat...
- Amb el canvi d'horari d'hivern, en el cas de bessons,un nin nascut a les 2:59 i un altre, oficialment a les 2:01, tot i néixer després, el segon seria els més gran...
Vos havíeu aturat a pensar-ho...? 
 Segurament molts de vosaltres celebrareu dormir una hora més... 
Dilluns ens veiem a les nou...no arribeu a contrarellotge! 
I tots/es els dormilegues..., feis-li l'ullet al vostre comptador d'hores ...i feliços somnis! 

divendres, 18 d’octubre del 2013

Va de mussols...

 Aquests dies volem mudar l'escola amb motius de tardor... la temàtica d'aquest curs són els owl en anglès, els búhos, lechuzas, mochuelos, cárabos, autillos, curujas i cornicuhelas en castellà; o per tenir més seny en català, ni tant ni tan poc: duc, mussol, gamarúsòliba i xuta... La qüestió és que aquestes aus rapinyaires han poblat el Montaura. Aquí teniu una mostra dels que hem elaborat els alumnes de tercer cicle:













Què en trobau? Va... no faceu el mussol.... i donau-nos una ditada de mel ! Bon cap de setmana! Molts d'Anys a tots els Llucs! Especialment al nostre company!
I si hem de fer cas a  la dita:
Per Sant Lluc mata es porc i tapa es cup!

dilluns, 14 d’octubre del 2013

Ser diferent...

 és un inconvenient?... Avui vos deixam un vídeo amb imatges molt clares sobre la importància que la nostra societat dóna al fet de pensar, fer i ser de la mateixa manera.Un mitjà per a reflexionar sobre la diferència i fins a quin punt pot ser un problema ser diferent en una societat on tot està pensat des d' una única perspectiva... 
Què en penseu...? Cliquem el vídeo i mem que en treiem...

                               Per a reflexionar-hi...






dijous, 10 d’octubre del 2013

Tardor "plàstica"...

Ara que la nit s'ha fet més llarga  i les fulles comencen tímidament a dansar amb la brisa d'aquest octubre que encara manté el pols amb un estiu que no es vol enretirar, nosaltres ens ambientam en l'estació: colors rogencs, ataronjats, vermellosos, marronencs... han ocupat la nostra plàstica d'avui. Mirau:











Ja en veureu el resultat final!

dilluns, 7 d’octubre del 2013

De tornada...

 Som aquí... després de dies de protesta, de reivindicacions, de solidaritat, d'emocions a flor de pell... reprenem de moment la nostra tasca amb la dignitat que ens confereix haver fet el que s'havia de fer. Avui idò, hem batallat amb pissarres i quaderns, i hem reprès un curs escolar felló de no haver pogut debutar amb plenitud.... I ho hem fet amb el somriure  que ens ha arrebatat la complicitat amb vosaltres:




  Des d'aquí també us diem gràcies. Gràcies pel vostre suport, participació  i implicació en aquesta lluita  de tots i per a tots. 
Ara, s'obre el teló...ja us n'informarem dels actes i escenes...    

Bona setmana!