dijous, 29 de març del 2012

LA INVENCIÓN DE HUGO

Treballam el cinema i com no, no podia faltar una visita al cinema. Demà una sortideta, agafar tren fins al Festival Park i a veure "La invención de Hugo". Demà ja vos contam més!!
Aquí en teniu una mostra de que hi vàrem anar!

dimecres, 21 de març del 2012

EXCURSIÓ A LA DESSALADORA I DEPURADORA

Haver estudiat el cicle de l'aigua, estats de l'aigua, conservació... ens ha servit de molt! Ahir varem anar a visitar la dessaladora de la Badia de Palma i la Depuradora de Llucmajor. A la dessaladora varem veure com converteixen l'aigua salada (del mar) amb aigua potable. Sí, aigua potable! Tot això es fa mitjançant unes grans instal·lacions i maquinària i molta energia. I a la depuradora varem veure com les aigües residuals de les cases i del clavegaram es fan netes per després poder-les emprar per regar o fins i tot per fer bioconstrucció o que es el mateix bloquets. Aquí, a la depuradora, al pretactament varem haver d'aguantar la mala olor! Tot això ens ha servit per aprendre, sobretot, que no hem de malgastar l'aigua.

divendres, 16 de març del 2012

L'AIGUA. TENIM UNA EXCURSIÓ IMPORTANT...

Necessitam fer un recordatori...

EL CICLE DE L'AIGUA

L'aigua realitza un constant viatge d'anada i tornada entre el mar i la terra.
1. El sol encalenteix l'aigua dels oceans, dels rius, de la terra, de les persones... Part d'aquesta aigua es converteix en un gas invisible en el aire, el vapor d'aigua.
2. L'aire puja, es refreda, i el vapor d'aigua es converteix en gotes.
3. Les gotes de l'aigua formen núvols: el vent empenta aquests núvols cap a la Terra.
4. L'aigua dels núvols cau en forma de pluja, de neu o de pedra, penetra poc a poc en el terra.
5. Els rius tornen part de l'aigua al mar. El cicle de l'aigua torna a començar.

Pots veure l'explicació:
http://www.ambientech.org/animat/animats/catala/anim_a_006.html












dilluns, 12 de març del 2012

TORNAM A FER PANETS!!

Recordau, demà els alumnes del tercer cicle elaborarem panets per tota l'escola, o millor dit per tots els que en vulguin. A 1 €!!!

ELS NOSTRES CIRCUITS ELÈCTRICS

BONA FEINA!

Molt bé aquestes maquetes realitzades. Estan molt ben fetes. L'alumnat i els familiars que han ajudat a connectar el circuit han posat molt d'interès en aconseguir encendre els llumets carregats d'il.lusió i creativitat. Tots i totes hem disfrutat de veure el treball dels altres companys i companyes.Com podeu veure, els temes han estat molt variats. Tot el procés de creació suposa imaginació i ganes de fer una feina ben feta. 

ENHORABONA A TOTS I A TOTES!